неділю, 7 квітня 2013 р.

Про нашу Землю

Цікаве відчуття, коли усвідомлюєш те, що колись люди теж були мудрими :) Ні, це не дискримінація і не самозавишення влазних здібностей, це абсолютна невідомість про  людей з минулого. Нас навчають, нам викладають історію у вигляді чиєгось бачення подій, дають читати тексти, але воднчас всі ці методи зв'язку з минулим - не передають сутності людини того часу.
Як на мене, то люди завжди були однакові. Мудріші чи дурніші є завжди, але інтелект завжди один і той же. Та й поведінка, підозрюю, теж.
І от, коли ми сучасні маємо нанотехнології, мобільні телефони, планшети і копм'ютери, здається, що і розум на на порядок вищий за людей з минулого. Але деякі речі. що задокументовані говорять про інше. Люди завжди були розумними, інтелектуальними, просто знання для кожного чсу мають свої обмеження. І хто знати, можливо через 50 років вже ми, сучасні - будемо нудними, відсталими і не розумними.
Весь цей вступ - то є лірична казка, що утворилася після перегляду одного радянського фільму. Суть його - це показ того, як працює наша Земля, що таке ніч, що таке день, що таке сонце, вісь, екватор, полюси. Одним словом - основні астрономічно-геологічні поняття. А от роздуми народилися з того, що люди кожного часу знали щось, пщо знаємо ми зараз. А відповідно вони не були примітивними. Навіть нвпаки. Чи втримаємо ми ці знання? Чи Земля ще побачить людство і його розвиток? Це з часом ми дізнаємося. А зараз пропоную переглянути відео про нашу Землю, нехай такі старенькі програми, надихають нас на думки вічні і ті, які наштовхують на рух.

Немає коментарів:

Дописати коментар